Livsstil och träning

Bromsa hudens åldrande

En slät och fin hy genom hela livet utan en enda rynka är det många som skulle vilja ha. Men redan från födseln sker förändringar i huden och från tonåren och puberteten startar hudens åldrande. Det är dock inte förrän någon gång kring 35 års ålder som du kan märka strukturförändringar i huden. Att stoppa hudens åldrande är omöjligt men att bromsa det är fullt möjligt. För att du ska kunna göra det är hudvård viktigt. En hudvårdsserie som har en dokumenterad effekt mot åldrande hud är Elixir som också är bra att använda vid andra hudproblem. Filosofin bakom Elixir är att skydda en frisk hud och förebygga framtida skador på huden. Med produkterna från Elixir kan du skräddarsy din hudvårdsrutin efter det tillstånd som din hud befinner sig i. Alla krämer som finns i Elixirs sortiment kan användas separat eller tillsammans i ett hudprogram.

 

Yttre faktorer går att påverka

Att huden åldras är en naturlig process som inte kan undvikas. Hudens åldrande kan delas in i två större kategorier: inre och yttre. De inre faktorerna som påverkar huden är det kronologiska åldrandet och de genetiska förutsättningarna. De inre faktorerna är svåra att ändra på, men de yttre faktorerna som påverkar huden kan du göra desto mer åt. Det är många livsval som påverkar huden. Från 25 års ålder är det en bra idé att försöka motverka olika ålderstecken.

Skydda huden mot solen

Olika faktorer i ditt liv aktiverar en process som kallas för oxidativ stress. Att utsätta huden för långvarig och daglig exponering är en sådan faktor som påverkar huden väldigt negativt. Huden har en viss förmåga att skydda sig mot solen men det finns en gräns och den gränsen är olika från person till person. Om gränsen överskrids kan solen ge bestående skador på din hy och ett påskyndande av ålderstecknen. Vanliga ålderstecken är fina linjer, djupare rynkor, minskad volym i huden men också en minskad elasticitet. För att motverka ålderstecken är en daglig rengöring av huden och att sedan återfukta huden på ett bra sätt otroligt viktigt. Det är viktigt att välja hudvårdsprodukter som har en hög kvalité, som passar din hudtyp och dina behov.

Du kanske också gillar...