Livsstil och träning

Uttryck dig väl när du söker jobb

Språket är viktigt när man söker jobb. Det är inte tillräckligt att ha rätt kompetens för en viss tjänst. I din ansökan måste du även lyckas med att förklara för arbetsgivaren att du har rätt kompetens och varför just du ska bli anställd. Och då är det viktigt hur du uttrycker dig.

Konkurrensen på arbetsmarknaden är hård inom de flesta yrkeskategorier. Det har inte någon betydelse om du ska söka anställning som läkare, lärare eller en tjänst i köket på en restaurang. I princip finns det alltid betydligt fler sökande än vad det finns tjänster. Det är arbetsgivaren som har övertaget och som kan välja mellan de som söker den aktuella tjänsten. Det är därför viktigt att du lyckas att sälja in dig till arbetsgivaren redan när du skickar in din skriftliga ansökan.

Viktigt att uttrycka sig väl i ansökan

Att söka jobb är en konst. När du skickar in din ansökan ska du på ett par rader övertyga arbetsgivaren om varför just du är lämpad för tjänsten. Detta gör du dessutom i konkurrens med kanske hundratals andra personer som söker samma tjänst. Det är därför viktigt att du uttrycker dig väl i ansökan, vilket kan vara en komplicerad uppgift. Att du har bra betyg i svenska är dessutom inte någon garanti för att du kan skriva en bra jobbansökan. En bra jobbansökan kräver även erfarenhet och kunskap om hur just jobbansökningar ska vara utformade.

Få hjälp med att skriva din jobbansökan

Det finns de som anlitar professionella skribenter för att skriva en bra jobbansökan. Detta är emellertid något som är relativt dyrt samtidigt som resultatet inte alltid infriar förväntningarna. Att skriva en professionellt utformad jobbansökan är inte som vilket annat skrivjobb som helst. Det är en nisch inom skrivandet som få professionella skribenter behärskar.

En betydligt bättre lösning är Cowrite som är en skrivrobot där du kan få hjälp med att skriva din jobbansökan. Den jobbansökan som skapas är dessutom utformad som ett personligt brev och kommer garanterat att sticka ut ur mängden av alla platsansökningar. Din ansökan kommer att uppmärksammas av arbetsgivaren och öka dina chanser att bli kallad till en anställningsintervju.

En enkel och lättanvänd tjänst

Cowrite är en mycket enkel och pedagogisk tjänst. Den fungerar på så sätt att du börjar att skriva ditt brev till arbetsgivaren online. Under tiden som du skriver ger Cowrite dig förslag på hur du kan formulera dig och du väljer enkelt ut de fraser som du vill använda dig av. Slutprodukten blir en mycket professionell jobbansökan som har stora möjligheter att övertyga arbetsgivaren om varför just du ska ha den aktuella tjänsten.

Du kanske också gillar...