Livsstil och träning

Vad är livsstil och träning?

De allra flesta människorna har hört talas om orden livsstil och träning, men vad är det egentligen? Livsstil är dina levnadsvanor och hur du väljer att leva, om du äter hälsosam mat och tränar ofta så är de din livsstil. Om du äter onyttig mat ofta och tränar sällan så är de din livsstil. Men livsstil behöver inte bara handla om träning och kost, det kan också vara hur du väljer att leva och bo. Om du bor på en bondgård med en massa djur och har djur som ditt intresse så är det din livsstil. Livsstil kan också vara att du engagerar dig väldigt mycket politiskt och lever väldigt mycket efter dina åsikter och värderingar. Livsstil är alltså enkelt beskrivet dina levnadsvanor och hur du väljer att leva.

Detta är träning

Träning vet de allra flesta människorna vad det är för något och träning är faktiskt väldigt viktigt för att vi ska må så bra som möjligt. Träning kan vara olika saker till exempel styrketräning eller löpning. För att något ska räknas som träning måste du ha högre puls och vara aktiv i minst 30 minuter.

Vill du läsa mer om vad livsstil är för något kan du titta på hfkks hemsida.

Hitta sin egen livsstil

Vissa människor har svårt att hitta sin egen livsstil och vet inte riktigt hur man vill leva. Då kan det vara bra att gå i terapi eller gå en kurs för att hitta sig själv. Tänk på att det bara är du som kan påverka hur du vill leva och hur du vill att din livsstil ska vara, inga drömmar är för stora. För att enklast hitta sin egen livsstil är det bra om du försöker hitta dig själv och vad du som person står för, vad har du för värderingar och hur vill du leva? När du vet vilka värderingar du har och hur du är som person så kan du börja planera ditt drömliv och din livsstil. Alla människor har olika livsstilar, vissa har träning och hälsa som sin livsstil och andra har till exempel musik som livsstil. Försök att hitta något som du tycker om och som du som person står för, då är det enklare att hitta sin rätta livsstil. Tänk inte heller på hur andra har det och försök inte passa in bland andra, detta kan göra det mycket svårare för dig att hitta din egen livsstil. Om du bara gör som alla andra säger och det som alla andra förväntar sig av dig så har du inte någon egen livsstil. Följ istället dina drömmar så kommer du komma långt som person och med din personliga utveckling. Det är också väldigt viktigt att du trivs med din livsstil och känner att du mår bra av att leva på sättet som du har valt.

Du kanske också gillar...