Livsstil och träning

Bygg ett hemmagym

Träning och din hälsa är två saker som du aldrig borde nedprioritera om du vill ha en stark och frisk kropp som håller länge. Att ha ett eget hemmagym är det många som drömmer om. Det finns en rad olika anledningar till varför du ska satsa på ett hemmagym. Det är större chans att styrketräningen blir av eftersom du slipper pendla till gymmet och du slipper vänta på din tur. Du har i ditt hemmagym all utrustning för dig själv. Om du inte riktigt har pengar till ett hemmagym kan du gå igenom alla dina tillhörigheter och sälja det du kan. Om du har diverse smycken kan du sälja diamanter och få extra pengar. Det är väldigt enkelt, du beställer ett så kallat diamantbrev där det finns tydliga instruktioner hur du ska göra med dina diamanter. När allt är färdigt skickar du tillbaka brevet som naturligtvis är försäkrat. När värderingen av dina diamanter är färdiga får du ett prisförslag. När du har godkänt det kommer pengarna in på kontot direkt. Om du har guld kan du sälja det med.

Välj redskap utifrån mål och budget

När du ska fixa ditt eget gym ska du fundera över vad du har för behov och sedan köpa utrustning som fyller det behovet. Köp bara saker som du faktiskt vill ha och som du kommer att använda. Innan du köper något bör du sätta en budget och bestämma vilket mål du har med träningen. Om du vill bygga muskler krävs mer än gummiband och lätta vikter. Med en skivstång och en bänk kommer du långt. Med de redskapen kan du utföra många basövningar. Har du en större budget är hantlar i olika viktklasser ett bra komplement.

Varför du ska styrketräna?

Konditionsträning har alltid ansetts som den träning du bör göra för att förbättra och bibehålla din hälsa. Det var inte alls länge sedan styrketräning inte ens nämndes i hälsosammanhang. Idag är det annorlunda. Styrketräning ingår numer i rekommendationerna för fysisk aktivitet på befolkningsnivå. För att dra nytta av hälsofördelarna styrketräningen ger bör du träna styrka minst två gånger i veckan. Du kan träna med lätta vikter och få resultat men du får snabbare och bättre resultat om du vågar addera lite mer vikt. Det fina med styrketräning är att det finns ingen övre åldersgräns. Alla kan styrketräna, ung som gammal. Alla har både glädje och hälsomässigt nytta av styrketräning. Om du vill maximera hälsoeffekterna av träning ska du variera styrketräning med konditionsträning eftersom de kompletterar varandra väldigt bra.

Du kanske också gillar...