Livsstil och träning

Träning och Hälsa

Begreppet träning och hälsa har de allra flesta människorna hört någon gång i sitt liv. Men vad är egentligen träning och hur får man ett hälsosamt liv? Nu kommer vi att gå igenom allt du behöver veta om träning och hälsa.

Träning som livsstil

När du tränar ökar din puls och du andas snabbare. För att något ska räknas som träning behöver din puls och din andning vara snabbare i minst 30 minuter. Träning är något som många människor håller på med och har som livsstil. Faktum är att träning är väldigt viktigt för att vi ska må så bra som möjligt. En person som inte är ute och rör på sig regelbundet har mycket större risk för att drabbas av bland annat psykisk ohälsa. Att ha träning som sin livsstil är både roligt och hälsosamt så länge du inte använder träningen som ett självskadebeteende. Att ha träning som livsstil innebär alltså att du tränar regelbundet och äter hälsosam kost.

Om du vill läsa och lära dig mer om vad träning och hälsa är och hur du kan på bästa sätt bli hälsosammare kan du titta på ahums hemsida.

Olika träningsformer

Det finns väldigt många olika träningsformer, till exempel styrketräning och löpning. När du styrketränar har du oftast som mål att bygga muskler och kanske få en tajtare kropp, men när du löptränar kanske du har som mål att få bättre kondition. Många människor tränar även för att gå ned i vikt. Om du är överviktig eller lider av fetma kan det vara bra att röra på sig mer regelbundet. Det finns många bra träningsprogram som du kan följa om ditt mål är att minska i vikt, tänk dock på att gå ned i vikt på ett hälsosamt sätt så att det inte blir skadligt för din hälsa.

Hälsa

Hälsa är ett svårbeskrivet begrepp, men enkelt beskrivet så har du en bra hälsa när du inte är sjuk eller mår dåligt. Att ha en bra hälsa är viktigt för att kunna leva ett så bra liv som möjligt och kunna utvecklas som person. Om du lider av psykisk ohälsa är det viktigt att du får den hjälp du behöver för att må bättre och få känna att du har en bra hälsa.

Du kanske också gillar...