Livsstil och träning

Så kommer du igång med träningen

Nu när semestern är slut och hösten närmar sig är många sugna att komma igång med träningen igen. Att träna regelbundet kräver att du är motiverad och det viktiga är att du inte går ut för hårt. Om du har svårt att komma hemifrån av olika anledningar kan du försöka att få till dina träningspass hemma. Att investera i en crosstrainer kan vara en mycket bra idé. Det är en väldigt populär produkt som ger bra träning. En crosstrainer är perfekt om du vill komma igång med träningen och träna hemma. Den är också väldigt bra om du inte vill eller kan springa. Crosstrainern aktiverar hela din kropp och det är lätt att få upp pulsen och därmed också förbränningen.

Försök hitta en träningsform som är rolig

När du ska börja träna ska du fråga dig själv varför du vill träna. Försök att hitta den inre djupare motivationen. Hitta den där drivkraften som kommer att få dig att fortsätta träna när det känns tungt och jobbigt. Det kan exempelvis vara att du vill orka leka med barnen, få mer väldefinierade muskler eller för att leva ett långt liv. När du ska börja träna ska du inte träna något bara för att. Försök verkligen att hitta något som du gillar. Testa olika typer av träningsformer för att hitta din grej. Du ska inte heller vara rädd för att vara nybörjare. Alla är det när de ska börja med något nytt. Be om hjälp om du inte känner att du behärskar det du ska göra. Om du vill få in träningen som en rutin i ditt liv ska du ta små steg framåt och börja lugnt. Allt eftersom stegrar du träningen. Går du ut för hårt riskerar du att ge upp efter ett tag för att det blev för mycket.

Sätt upp delmål

Att sätta upp delmål på väg mot det stora målet är ett bra sätt att hålla motivationen uppe. Ge dig själv en bra belöning varje gång du når ett delmål. Att träna med andra kan också vara en sådan sak som hjälper till att motivera dig att träna. Om du har bokat in en träningsdejt med en kompis är det svårare att ligga kvar i soffan än om du skulle träna själv.

Du kanske också gillar...