Livsstil och träning

Renovera badrummet

Många går just nu i tankarna att renovera i hemmet. Ett av dessa rum som många vill renovera är badrummet. Därför tänkte vi i det här inlägget ge dig några tips på hur du kan renovera ditt badrum så att det både blir trivsamt och trendigt.

Dusch

Duschen är för många en stor och viktig del för att man ska trivas i sitt badrum. Om du till exempel just nu har ett badkar men är sugen på att installera en dusch så är det inte lika krångligt som man kan tro. Det finns flera olika sorters duschar att välja bland. Vill du vara trendig ska du välja en takdusch som är ett större duschmunstycke som sitter i taket. Det är dessa duschar du ser i inredningsmagasin och är den typen av dusch som alla influencers vill ha.

Väggar

Ett annat sätt att ge ditt badrum en uppfräschning är genom att fixa nya väggar. Det finns flera olika sorters väggar att välja bland som är fina i badrum. Det finns väggar i plast som håller vätan ute och är enkla att städa av. Men den sortens väggar i badrummet som är trendigast just nu är väggar av kakel. Det finns flera olika färger på både kakel och plastväggar att välja bland. Det finns också fina mönster som skulle göra att ditt badrum blir extra unikt.

Golv

Golvet är också en del av badrummet som många gånger behövs bytas ut. Precis som med badrummets väggar så finns det flera varianter på golv till ditt badrum. Om du har valt att inreda badrummets väggar med kakel kan det vara snyggt att matcha det med klinkergolv eller liknande. Men du kan också välja ett golv av plast. Det finns många fina golv att välja bland och du ska välja det golv som du gillar bäst och skulle vara snyggast i ditt badrum.

Inredning

Sist men inte minst har vi inredning. Att inreda badrummet är det som många ser mest fram emot när de ska renovera badrummet. Det finns massor av snygg inredning som du kan köpa för att ge ditt badrum ett litet lyft utan att behöva renovera det. Du kan till exempel byta ut badrummets matta eller duschens draperi om de börjar att bli slitna för att på ett enkelt sätt göra ditt badrum mer fräscht. Andra exempel på badrumsinredning är hållare, koppar och handdukar. En sak som kan vara bra att tänka på när du ska köpa inredning till ditt badrum är att du gärna ska satsa på bra förvaring. Det finns olika sorters lådor som du kan köpa och förvara dina hygienartiklar i istället för att låta dem stå framme. När saker ligger framme får många känslan av att rummet blir mindre och det kan till och med bidra till stress. Därför ska du satsa på bra förvaring så att du får undan dina hygienartiklar, handdukar och allt annat som hör ett badrum till.

Du kanske också gillar...