Livsstil och träning

Odla för en mer hållbar livsstil

Att försöka leva mer hållbart är bra både för dig och miljön. En hållbar livsstil kan innehålla mycket och det är svårt att säga vad som är specifikt för just den typen av livsstil. Men att vara medveten om ditt konsumtionsbeteende och ekologiska fotavtryck är grundbulten i att leva hållbart. En sak som du kan göra för att leva mer hållbart är att odla. Om du kan odla mer av din egen mat bidrar du till minskade transporter, minskar dina egna utsläpp och bidrar till en förbättrad ekologi. Om du vill komma igång med din odling ska du gå in på wexthuset.com och botanisera bland alla fröer och växter. De har även alla tillbehör du kan tänkas att behöva för att komma igång med din odling.

Egenodlad mat är den bästa

Att odla mer själv är även ekonomiskt och du vet precis vad du äter för mat. Det går inte att få bättre och mer ekologisk mat än den du har odlat själv. Om du vill ha mycket mat som innehåller bra med näring ska du satsa på att odla basvaror som potatis, lök och olika rotfrukter. Bönor och ärtor är också sådant som är lätt att spara en längre tid. På sommaren är det perfekt att odla olika sallater och grönkål. Det finns väldigt mycket som du kan odla, allt beror på hur mycket plats och tid du har. När du handlar mat är det bra för både dig och miljön att välja ekologiska livsmedel och miljömärkta produkter om du vill leva mer hållbart.

Återvinna och återanvända är nyckeln

Hållbar konsumtion är en del av en hållbar livsstil och det handlar om att värna om naturens resurser. När du gör medvetna val och spenderar dina pengar på bra saker bidrar du till att minska trycket på klimatet. Allt som konsumeras påverkar miljön i någon utsträckning. I Sverige minskar utsläppen av växthusgaser men trycket på klimatet är fortfarande för hårt. När du ska konsumera mer hållbart är det bra att sträva mot att använda det du köper länge och försöka laga om det går sönder istället för att köpa nytt. Att fokusera på återvinning och återanvändning är en nyckel för en hållbar livsstil.

Tips för en mer hållbar livsstil

Några tips för att få en mer hållbar livsstil är att hyra och låna mer, impulshandla mindre, handla mer second hand, reparera och laga det du har samt välja kvalité framför kvantitet. När du ska konsumera kan du också tänka på att välja att handla av företag som bidrar till en bättre miljö. De företag som gör medvetna val kan du ge större plats på marknaden genom att handla av dem. Att välja bort varor och produkter som har onödiga förpackningar är också något som du kan göra för att bidra. Det bästa är att välja förpackningar som är gjorda av naturliga eller återvunna material. Som andra val kan du välja förpackningar med en låg glas- och plasthalt.

Du kanske också gillar...