Livsstil och träning

Ta hjälp med byggstädningen

Står du mitt i en renovering eller nybyggnation? Då vet du att det blir ordentligt skräpigt när arbetet utförs. Samtidigt är det viktigt att hålla miljön ren och hälsosam för de som jobbar i den. Det kan dock kännas som en omöjlig uppgift, men om du väljer att anlita hjälp med byggstädningen kommer du runt problemet.

Varför ta hjälp med byggstädningen?

Det är lätt att underskatta hur skräpigt det faktiskt blir under ett bygge. Vissa material dammar dessutom mycket och kan bli hälsovådliga för de personer som jobbar med dem. Det är därför mycket viktigt att både utföra byggstädning under arbetets gång och när det är slutfört. Att bygga nytt eller renovera är dessutom ofta ganska stressigt och påfrestande. Då kan det vara bra att få hjälp med städningen. Städföretaget Qleano utför byggstädning snabbt och effektivt och jobbar både mot privatpersoner och företag. Det är dessutom enkelt att kontakta dem för att få en gratis offert.

Vilken typ av städning behövs?

Man brukar dela upp byggstädning i två kategorier, nämligen grov städning och fin städning. Vid grov städning tas grövre smuts, emballage och damm bort. Den här typen av städning passar bra att använda sig av under arbetets gång för att skapa en hälsosam miljö för byggteamet.

Fin byggstädning är en mer grundlig städning som passar bra när arbetet är slutfört och du vill börja inreda med nya möbler i ditt nyrenoverade hem. En sådan städning syftar till att göra så att bostaden kan tas i bruk. Det innebär med andra ord att alla ytor rengörs mer noggrant. Man dammar till exempel noga bort allt byggdamm, dammsuger och torkar golv så att bostaden sedan är helt redo att flytta in i. Det kan med andra ord liknas vid en riktig storstädning.

Använd rutavdraget

Oroar du dig för att det ska bli dyrt att ta hjälp med byggstädningen? Då är det bra att veta att byggstädning gör dig berättigad till rutavdrag. Det innebär att du kan dra av upp till 50 % av arbetskostnaden, dock högst 75 000 kronor på ett år.

När du tar hjälp med städningen kommer du att tacka dig själv när projektet är slutfört. Att renovera och bygga nytt är ofta mer påfrestande än man tror. Att sedan lägga städning på den bördan är sällan en god idé.

Du kanske också gillar...