Livsstil och träning

Få en brun och solkysst look

Ljus hy är mycket vackert, men vi tror att de flesta håller med om att den där solkyssta huden är något man hellre föredrar. Med en solkysst hy ser huden både fräsch och levande ut igen och man känner sig även yngre och piggare. En trött och glåmig vinterhy kan få vem som helst att se deppig och sliten ut, men även om solen inte skiner kan du återskapa den där fina hyn som är så eftertraktad.

Det finns mängder med olika produkter och knep som du kan använda dig av för att se sådär brun och härlig ut igen. Vill du inte använda dig av ett solarium kan du istället testa brun-utan-sol produkter eller varför inte naturliga livsmedel som morot? I den här texten kommer vi att titta närmare på olika tillvägagångssätt som du kan använda dig av om du vill få en solkysst hy – till och med i januari.

Bästa tipsen för en solkysst hy

Brun utan sol – Med en riktigt bra brun utan sol kan du få den där riktigt fina solbrännan som bara uppstår efter flera dagars solande på stranden. Här kan du välja mellan brun utan sol spray, krämer eller brun utan sol mousse. Produkterna kommer i olika färgstyrka, så att du själv kan välja om du vill ha en svagare eller mer intensiv brun färg. Brun utan sol kan med fördel användas på hela kroppen, men var extra försiktig med ansiktet.

Solarium – Att sola solarium är ett mycket snabbt och effektivt sätt att bli brun. Solarium kostar dock en hel del och brännan håller inte särskilt länge. Dessutom är det skadligt för huden och för mycket solande kan i värsta fall orsaka stora hälsoproblem, t.ex. hudcancer. Sola därför med mycket måtta om du vill använda dig av denna metod.

Solpuder – Solpuder är ett mycket snabbt och effektivt sätt att få en fin och solkysst hy. Här kan du välja solpuder som är matta, men också med ett vackert skimmer. Fördelen med att använda smink är att du själv kan bestämma hur brun du vill bli, eftersom produkten kan byggas upp stegvis. Observera att solpuder har en tendens att färga av sig på kläder och därför rekommenderar vi att du bara använder den tillsammans med en riktigt bra setting spray.

Morötter – Att använda sig av morötter är långt ifrån den vanligaste eller mest snabba metoden för dig som vill bli brun. Till skillnad från solpuder och brun utan sol ska morötterna inte användas på huden, utan de ska ätas! Då morötter innehåller karoten kan större mängder ge din hud en tillfällig ”missfärgning” som skiftar i orange/brun. Var dock försiktig så att du inte äter alldeles för mycket.

Du kanske också gillar...